4shared

Bemutatkozás

Mit értünk “lovaglás” alatt?

A lovaglás egy haladó lovon végzett mozgástevékenység: a ló irányítása, egyensúlyozás és együttes ritmikus mozgás.

Egy különleges nemes sport, amihez nem minden embernek van lehetösége, akinek viszont alkalma akad kipróbálni azon nyomban, beleszeret.

Csak 10 km re a Marosvásárhely központjátol, megtalálsz MAROSAGÁRDON (következőö falu Jedd után) nézd a térképet.

A lovaglás előnyei – javaslatok

A lovagláscsodálatos hatással van az egész szervezetre. Segít pihenni egy hosszú nap, egy fárasztó hét után. A lovaglás felvidít, segít az izmokat fejleszteni, különösen a láb, has és a hát izmokat.  A gyerekek, akik kis kortól lovagolnak egy jó fizikai felkészültséggel, jól kidolgozott izmokkal rendelkeznek, egy ép elmével és lélekkel es egy nagyon jó egyensúly érzékel minden bizonnyal irigységre méltó testtartás is észrevehető náluk. Ugyanezek általánosan alkalmazandók a felnőttekre is, akik ezt a sportot gyakorolják.

Hosszútávon nem csak az izomzatot fejleszti, hanem pozitív hatással van az ízületekre is.  Vannak olyan emberek, akik sclerosis multiplex  diagnozisal szenvednek, és akik úgy gondolják, hogy a lovaglás csodálatos hatása a mobilitás és az egyensúlyt is segíti. A női NEM észrevette, hogy a lovaglás során, a lábizmok meghosszabodtak szebbek mutatósabbak lettek, a has és comb kornyéken is látványos különbségeket észleltek.  Elveszíthet akár 600 kalóriát is egy lovaglás aklakmaval, attól függően, hogy a testmozgás milyen intenzitással történik, ezen kívül rendszeres lovaglás mellett a hátfájás is abbamarad.

TOP