4shared

Prezentare

Ce este călăria / echitaţia?

Calăria, pe scurt, sau modul in care se călăreste corect un cal de călărie, este unul dintre cele mai nobile forme de sport pe care puțini au ocazia să-l practice, dar de care toți se îndragostesc din prima clipa.
Echitaţia se defineşte prin modul corect în care călăreţul se prezintă călare pe un cal şi capacitatea sa de a-şi controla şi prezenta calul cu ajutorul comenzilor specifice. Modul corect de a călări şi controla calul este universal, valabil pentru toate stilurile deşi, în funcţie de echipamentul folosit, pot apărea mici variaţii.

“Popular” – echitaţia este definiţia pentru călăria corectă a unui cal.

Aceasta se face astfel : aşezat în șaua de călărie, cu picioarele corect aşezate de o parte şi de alta a şeii de călărie, cu genunchii uşor flexaţi şi bine fixaţi de pulpanele şeii de călărie, cu pingeaua tălpilor bine fixată în scăriţe şi călcâiele uşor coborâte, ţinând dârlogii corect în mâini pentru a avea un contact uşor cu gura calului, spatele drept (corect arcuit), bazinul uşor spre înainte, pieptul scos, privirea spre înainte, atent la mediul inconjurător dar sensibil la potenţialul şi resursele calului.

BENEFICIILE ECHITAȚIEI

Echitația are si multe efecte miraculoase asupra organismului in general. De exemplu, te poate ajuta să te relaxezi foarte mult după o zi sau o săptămână istovitoare la birou, îngropat în hârtii și constrâns între patru pereți. Echitația îți ridică moralul și te ajută să îți dezvolți musculatura, în special cea a picioarelor, abdomenului și spatelui, dar și a brațelor. Copiii care practică echitația de mici sunt predispuși să aibă un corp dezvoltat armonios, un suflet sănătos, simțul de echilibru bine format  iar postura lor va fi cu siguranța una de invidiat. Aceste idei sunt general valabile și în cazul adulților care practică acest sport. Pe langă o doza mare de concentrare, echitația necesită o formă fizică de invidiat; nu doar muschii, ci și articulatiile au de castigat de pe urma unor sedințe de echitație. Există persoane care suferă de scleroză multiplă și care sunt de părere că echitația are efecte miraculoase asupra mobilității și echilibrului lor. Reprezentantele sexului frumos spun de asemenea că au observant faptul că li s-a alungit musculatura picioarelor, iar stomacul sau coapsele au devenit mult mai ferme tot ca un rezultat al acestor sedințe. Poți să pierzi până la 600 de calorii în cadrul unei ședințe de echitație, sau mai puțin, în funcție de intensitatea antrenamentelor. În plus, durerile de spate ar trebui să te părăsească la finalul unei ședințe.

TOP