4shared

Programok

A lovaglás egy haladó lovon végzett mozgástevékenység: a ló irányítása, egyensúlyozás és együttes ritmikus mozgás.

A lovaglás rendkívül élménydús tevékenység, amely a test összes izmát megmozgatja, a lovas lelkére is hat, és folyamatos koncentrációt igényel. A kikapcsolódás mellett a lovaglás remekül használható terápiás célokra is, a fizikai és szellemi állapot javítása révén rendkívül pozitív hatással van a gyermekek fejlődésére, számos területen alkalmazható (autizmus, fogyatékkal élők, hiperaktivitás, szorongás, mozgáskoordináció és koncentrációképesség javítása).

Sokkal különlegesebb sport mint a többi. Hiszen itt a sporttárs nem egy eszköz, egy élettelen tárgy, hanem egy fél tonnás, saját gondolatokkal rendelkező izomkolosszus. Sokszor nem egyszerű feladat megértetni magunkat a lóval, de ha egyszer együtt működik: A legjobb barátunkká válik. Így a sport többé nem csak a edzésről, versenyzésről, érmekről, pénzről fog szólni… Hanem egy szenvedéllyé válik, amely egy egész életen át elkísér.

A lovaglás művészet, melyet megtanulni, érezni és élvezni hosszú évek során lehet csak. A ló és az ember harmóniájának csodálatos eredménye a lovaglás, melyet még lovas emberek is egy életen át tartó tanulás során éreznek. Csodálatos benne, hogy egy élőlénnyel történő intenzív kommunikáció eredménye, melyben egy jóval erősebb és természetét tekintve “menekülő állat” átengedi az irányítást az embernek. Ezzel soha ne éljünk vissza, hiszen bármit bármikor megtesz értünk! Szeressük, tiszteljük őt, bátorítsuk, lépésről lépésre tanítsuk türelemmel, akárcsak egy kisgyermeket.

A lovaglás egy olyan sport, mely megfelelő alázattal, szorgalommal és kitartással művészetté fejleszthető!

PROGRAMOK:

Barátkozz a lovakkal, tégy egy utat lóháton, fedezzük fel a természet csodáit. Egy út, amit nem fogsz elfelejteni, csodáld a természet ezer színét, az erdőt, egy csodálatos ló kíséretében.

programok:

Futoszáras oktatás gyermekek részére vagy szabadlovaglás -
Tereplovaglás ( gyermek es felnött) -
Lovas kocsikázás / szánozás - Evszaktol fuggoen
Szülinapok
Osztálykirándulások ( egy napos program)
Táborok szállás lehetőséggel
Team - Building-ek szervezése
Fogyatékos gyermekek és felnottek részére való foglalkozások
A lovas oktatás azok részére alkalmas, akik megszeretnék tanulni ezt a szép sportot, akik kommunikálni szeretnének a lóval, mint partner es barát.

TOP